Husets fiberbrød
125 gr grov rug
375 gr sammalt kveite
375 gr finmalt grovkveite
100 gr kveitekorn¨
2,5 dl havrekli
2,5 dl kruskakli
0,5 dl solsikkekjerner
0,5 dl sesamfrø
0,5 gr linfrø
50 gr fersk gjær
1,1 l vatn
Dette blir to brød i 2 liters former
Varm vatnet til 37 gr og rør ut gjæra
Slå veska i ein bolle og slå oppi alt det tørre.
Bland godt sammen. (På Røros brukar vi kjøkkenmaskin... men i mangel på det har eg erfart at rå handemakt går også fint!! Og då får ein litt ekstra trim også ;)
lat deiga heve i ein time. Kle bakeformerne med bakepapir og AUS opp deiga... steikast 200 gr i ca 50 min... MMmmmmmm ;)
Med litt smør og magert pålegg.... :) Mmmmmm!
Det treng ikkje alltid å vere så vanskeleg å lage sunn mat frå botnen...
Denne oppskrifta er henta frå ei lita og kjekke kokebok som heiter "Ny livsstil - Mat og trivsel". Det er dyktige personale på Røros Rehab så har skrive boka. I den er der endå fleire enkle, smakfulle og sunne oppskrifter.Vil du bli inspirert til å lage god sunn kvardagsmat, og litt sunnare festmat, anbefalar eg deg å kjøpe den Du kan få bestilt den HER til den nette sum av kr 119,-
Ha ein fiiiiin laurdag alle saman <3
God klem
Mmmm det brødet såg godt ut - eg likar best slike grove og saftige brød og brukar å lage Dansk Rugbrød frå ferdigblanda pose. Men spørst om eg må prøve dette her:-)) Takkar for gode ord hos meg og klem:-))
SvarSlettOm du likar knallgrove brød bør du verklegen prøve dette!! I den ferdigblanda posen er det mykje salt og dette brødet er det null salt men mykje smak likevel :)
SlettGodorda er du vel fortent!
God klem <3
Dette såg godt ut!
SvarSlettSå flink du er :-)
God helg og god morsdag!
klem
Det ER godt! ;) Og ein treng ikkje vere så flink for å klare å lage det :)
SlettGod helg og god morsdag til deg og :) PS: kjekt at du er på besøk forresten ;)
Såg deilig ut :)
SvarSlett