mandag 12. mars 2012

Heime igjen....


So var eg nede igjen frå den vakre fjellheimen.... til havlandet... Snøen og påskestemninga er bytta med regn og vind og ruskever... Kontrastane er store...

Livet mitt er for tida fylt med store kontrastar.... 
glede og sorg.... 
latter og tårer....
håp og håplausheit

Mamma kjempar kampen mot krefta... cellegifta som skal hjelpe henne, gjer mykje vondt mot henne også...

Det går berre meir og meir opp føre meg at vi må ta vare på den tida vi har... leve det livet vi ynskjer... livet som er rett for oss.... Ikkje vente til i morgon...

"Morgendagen er ikke lovet deg i gave
Det eneste gaven du har er øyeblikket HER og NÅ
Og muligheten til å gjøre det beste utav akkurat det øyeblikket.
Så smil.
Elsk.
Vær takknemlig for gaven din her og nå..."


God tirsdag ønskast frå meg til deg <3 




søndag 4. mars 2012

Om å sjå lyst på livet


Å sjå lyst på livet er faktisk en 1000 kunst det! Ein må på ein måte bestemme seg for at en VIL møte livet på ein positiv måte. Og slik livet mitt har sett ut ei stund har det jammen vore vanskeleg! 

Her på Røros vert vi trena til å tenke annaleis.... I ei livsstilsendringsprosess er det viktig å definere dei saboterande tankane for så å kunne gi et svar som kan hjelpe på vegen. Dette er faktisk noko vi kan bruke i dei fleste samanhengar i livet! 
Alle dei negative tinga i livet mitt som har overskugga dei positive ei stund. Men i dag vil eg verklegen minne meg sjølv på nokre positive ting her i livet! 

Eg har såååå mange gode venner her oppe på Røros! I går hadde vi utdrikkingslag for ei av godevennindene... Til sommaren står ho brud... og vi er så heldig å få kome! Dagen var intet midre enn fantastisk! Vi vekte henne med brudemarsjen og deilig frukost, før vi tok turen til sentrum i DEN habitten for ikkje å snakke om sminka! Ho var berre eit syn for gudar! Hi hi hi! ;) På ettermiddagen hadde vi en bedre middag her nede på Moan for alle i Team5. Skikkelig koselig og vannvittig morsomt var det. Og at eg er så heldig å ha hjertevennen min her er slett ikkje verst  <3 

Ellers har eg vore heldig å hatt besøk av koordinatoren min heime medan eg har vore her. Ho har hospitert på rehaben og fått eit innblikk i korleis kvardagen vår er her.  Ho er ei flotte og veldig flink dame, men eg trur at det var lærerikt for henne å sjå meg i denne samanheng. Ho fekk vere med på nokre treningsøkter , men også mestringssamtaler. Eg har god nytte av å ha så mange og gode støttepersonar, og ho er ein av dei beste! 

Hallooooo! Har ikkje eg mykje positive opplevingar også? Å skulle sjå dei positive tinga framfor dei negative er eit valg ein må ta.... eg vil gjerne sjå lyst på livet.... dei fleste dagane får eg fint til det... 

I morgon er ein nye dag... eg vil prøve å sjå lyst på livet også denne dagen... vil du?!?

Ønsker deg ein lys og positiv mandag :)

torsdag 1. mars 2012

Knekkebrød og kloke ord


Dagane flyg her oppe i fjellheimen... Dei er fulle av innhald... godt innhald! Gode førelesningar og gruppearbeid. Dagane her skal gjere oss best mogeleg rusta til å takle kvardagen heime. Til å kunne klare å stå i denne varige livsstilsendringa. 

I går hadde vi fagdag. Vi jobba gruppevis med oppgåver som fekk oss til å reflektere. Vi kan dra nytte av dei erfaringane dei andre på gruppa har gjort i si heimeperiode. Det er godt å høyre til ei gruppe mennesker som veit kva eg strevar med....  

Ei på gruppa mi kom med ekstra klok reflesjon:

"Vi kan sammenligne oss med en alkoholiker. En alkoholiker kan slutte å drikke- men vi kan ikke  slutte å spise. Vårt forhold til mat vil alltid vere forandret..."

Ja, slik er det nok dessverre. Men med hjelp skal vi klare å endre livsstilen vår til noko varig... Eg føler meg viss på at vi skal klare dette!! 

Mat er sjølvsagt eit tema her oppe. Vi lærer å ta "dei rette vala". I løpet av eit opphald får vi nokre timar på prøvekjøken der vi lagar sunn og god mat. På dette opphaldet laga vi lakseburger, hamburger, hamburgerbrød, pizza og knekkebrød. Eg laga også dressing. Alt smaka fortreffelig. Oppskrifta på knekkebrød deler eg gjerne: 

Rehab knekkebrød
2 dl havregryn
2 dl samalt rug
2 dl solsikkekjerner
2 dl havrekli
2 dl sesamfrø
1 dl kruskakli
1 dl gresskarkjerner
1 dl linfrø
7,5 dl vatn

Dette skal stå i ti min etter du har blanda alt. Det vert nok til tre plater. Når ein har fått smurt deiga utover kan ein strø på litt maldonsalt. Steikast på 150 gr i 1 time. Ta ut etter ein halvtime og del opp i passe bitar. 
Nam nam nam :)

I dag har det våre trening på timeplanen... Og eg har for fyrste gong på dette opphaldet vore med å trena på skikkeleg vis :) Det gjorde godt! 
I morgon er det ein ny dag... nye samtaler, nye treningsøkter... Eg gledar meg 

klem  <3